Skip to main content
0

Stresspreventie-training

ArboVita merkt dat medewerkers vaak (langdurig) uitvallen vanwege stressgerelateerde klachten. PhaseYou en ArboVita hebben daarom de handen ineengeslagen en bieden samen de stresspreventie-training speciaal voor leidinggevenden aan. Elk mens is uniek, zo ook dus elk leidinggevende. Daarom wordt de training op maat gemaakt. Vooraf aan de training vindt er een intake plaats. Tijdens deze intake wordt gekeken naar de exacte uitdagingen binnen de organisatie. Hierop wordt de leerstijl en cases aangepast.

Onderwerpen die aan bod komen 

De volledige training duurt een dagdeel. U kunt zelf een dagdeel kiezen op werkdagen waarbij de training ook in de avonden gegeven kan worden. Welke onderwerpen komen aan bod tijdens de stresspreventie-training?

1. Leer de hoofd- en suboorzaken van stress.
Met deze kennis en met een op maat gemaakte checklist, leert u stress bij werknemers vroegtijdig te signaleren.

2. Leer luisteren naar wat er (niet) gezegd wordt.
Door te luisteren kunt u adequaat ingrijpen. Dit doen we onder andere door in te zoomen op communicatie en trends in verzuim.

3. Leer de juiste vragen te stellen door middel van de juiste vorm, toon en woordgebruik.
Juiste (non)verbale communicatie is de sleutel tot een open en eerlijk gesprek met werknemers. Door middel van een aantal simpele aanpassingen in communicatie komt u meer te weten over hoe werknemers werk en stress ervaren.

4. Leer hoe u stress en tevredenheid van medewerkers meetbaar maakt.
Dit gebeurt door middel van een specifieke, periodieke en veilige inventarisatie binnen de organisatie. Hiermee monitort u het werkgeluk binnen het bedrijf en kunt u direct reageren wanneer dit nodig is.

5. Leer hoe time-management de productiviteit verbetert en de werkdruk vermindert.
Dit doen we aan de hand van de implementatie van een aantal bewezen modellen. Deze modellen richten zich op communiceren, prioriteren en efficiënt agenda-management. Hiermee krijgt zowel u als uw werknemers meer balans en controle in het werk.

Waarom deze training?

Soms maken onze hersenen overuren door woorden die we horen, lezen of gebeurtenissen die we zien, meemaken in ons privéleven, op het werk, in de maatschappij of in de wereld. We krijgen er stress van. Stress zorgt ervoor dat wij mensen in de vlucht- of vechtstand komen. In situaties van dreiging en gevaar erg nuttig, maar helaas hebben veel mensen deze reactie zonder dat er daadwerkelijke dreiging is.

“Om optimaal te kunnen presteren hebben we een bepaalde mate van spanning en dus stress nodig. Positieve stress is bijvoorbeeld de spanning die een plezierige gebeurtenis oproept, zoals voor een wedstrijd of voor vakantie. Na enige tijd verdwijnt deze spanning weer en keert het lichaam terug in een toestand van rust. Als stress niet in het belang van een persoon is en als een nare gebeurtenis wordt ervaren, spreken we van negatieve stress en van stressklachten. Vast staat dat vooral de negatieve spanningen een gevaar vormen voor de gezondheid, omdat zij de grootste en meer langdurige effecten hebben op het centrale en autonome zenuwstelsel.” (stresscentrum.nl)

88% van werkend Nederland ervaart
regelmatig stress

Circa 88% van de Nederlanders geeft aan regelmatig stress te ervaren. Waar het werkstress en werkdruk aangaat, geeft 34% van de werknemers aan dat dit de reden is voor ziekteverzuim (TNO, november 2021). Heeft u zicht op hoeveel van uw medewerkers stress ervaren? Als leidinggevende heeft u een belangrijke rol voor het werkgeluk van uw medewerkers. Medewerkers zijn het fundament van een bedrijf, zonder hen is er geen groei en in veel gevallen zelfs geen bedrijf. Uit onderzoek van Monitor Groep blijkt dat gelukkige medewerkers beter presteren doordat ze o.a. creatiever, gemotiveerder, nieuwsgieriger zijn, beter samenwerken en minder verzuimdagen hebben. Gelukkige medewerkers zorgen voor een gezond bedrijf met lagere verzuimkosten. Het is om al deze redenen belangrijk dat u zorgdraagt voor gelukkige medewerkers. Want uiteindelijk is er voor een leidinggevende niets zo stresserend dan ongelukkige medewerkers, waardoor u uw doelen niet behaald.

Investering voor de stresspreventie-training

De investering voor de training is vanaf € 875,- excl. btw. De prijs is vanaf omdat de training nog naar uw wensen wordt samengesteld. Dit betreft ook de voorkeur voor de locatie. Plan eerst een vrijblijvende intake met ons in om uw behoefte en wensen door te bespreken.

Vrijblijvende intake plannen

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de stresspreventie-training? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Download prijzenlijst

Hulp nodig bij het kiezen? Download de prijzenlijst en zie het verschil in verzuimabonnementen.

Download de prijzenlijst