Skip to main content
0

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Wij helpen u graag bij het uitvoeren of toetsen van een Risico-inventarisatie en -evaluatie.

Uitvoering Risico-inventarisatie en -evaluatie.

Kan het werk schade opleveren voor de gezondheid van werknemers of brengt het gevaren met zich mee? Met een RI&E laat u deze risico’s onderzoeken én komt er een actieplan voor het beheersen van deze risico’s. Zo lopen niet alleen uw werknemers op het werk minder risico, maar beperkt u ook uw ondernemersrisico.

Wij werken samen met gecertificeerde professionals die de belangrijkste risico’s en verbetermaatregelen in kaart brengen. Dat doen wij door het bezoeken van de werkplek, interviews en een vragenlijst. Vervolgens stelt ArboVita een plan van aanpak op.

Toetsing van uw eigen opgestelde RI&E

Nadat u de risico’s in uw organisatie geïnventariseerd, geëvalueerd en een plan van aanpak heeft gemaakt, is het zaak uw RI&E te laten toetsen. De wet verplicht in de meeste gevallen dat uw RI&E door een gecertificeerde arbodienst/deskundige wordt getoetst. Tijdens deze toetsing zal gekeken worden of alle risico’s op uw lijst staan, of de situatie in het bedrijf goed is weergegeven en of de laatste normen en richtlijnen zijn gebruikt. Ook adviseert de deskundige bij het plan van aanpak.

Bedrijven met maximaal 25 werknemers die voor het opstellen van de RI&E gebruik maken van een door het Steunpunt-RI&E erkend RI&E-instrument, hoeven hun RI&E niet te laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst. Het betreffende bedrijf moet, om in aanmerking te komen voor de vrijstelling van toetsing, wel vallen onder de branche waarvan het RI&E-instrument gebruikt wordt. In de RI&E instrumenten kunt u zien of de RI&E van uw branche is erkend en daarmee in aanmerking komt voor toetsingsvrijstelling.

Voor meer informatie zie ook: www.rie.nl

Meer informatie?

Heeft u vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)85 40 10 896. Wij staan op werkdagen van 08:30 – 17:00 voor u klaar.

Neem contact met ons op